| ||||||||||||||||||||||||||||
| Anasayfa | İletişim | Künye | Linkler | Lüzumlu telefonlar | Haber Ara | Anketler | Sitene Ekle | RSS Kaynağı | ||||||||||||||||||||||||||||
HABER ARAEN ÇOK OKUNANLAR
DESTEKLENENLER
.
|
Vali Yaman Eğitime El Attı
Eğitimde başarının artırılması yönünde başlatılan çalışmalar kapsamında sınavlara girecek fakir öğrencilerinde dershanelerden yararlanabilmeleri için bir proje hazırlandı.
Eğitimde başarının artırılması yönünde başlatılan çalışmalar kapsamında sınavlara girecek fakir öğrencilerinde dershanelerden yararlanabilmeleri için bir proje hazırlandı. Ekim ayında eğitim problemlerinin görüşüldüğü toplantıda Milli Eğitim yetkililerine bir talimat veren Vali Mustafa Yaman, ilimizde eğitimin daha üst seviyelere gelebilmesi ve özellikle fakir öğrencilerinde dershanelerden yararlanabilmeleri konusunda projeler hazırlanmasını istemişti. Vali Mustafa Yaman’ın talimatı üzerine harekete geçen Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ilimizde SBS, LYS ve YGS sınavlarında başarı düzeyinin daha iyi seviyelere gelebilmesi ve maddi imkansızlık nedeniyle sınavlara yeterince hazırlanamayan ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin özel eğitim imkanlarından yararlanabilmesi amacıyla “BİZ DE VARIZ” adı altında bir proje hazırlandı. Proje kapsamında İl Merkezinde maddi imkansızlık nedeniyle dershaneye gidemeyen ve sınavlara girecek 300 ilköğretim, 250 ortaöğretim öğrencisi olmak üzerek toplam 550 öğrenci belirlendi. Yaklaşık 325 milyon TL tutarındaki proje, ilimiz S.Y.D.V Mütevelli Heyetince uygun görülerek kabulü ve maliyetinin karşılanması için Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğüne gönderildi. Projenin bu ay sonu yapılacak toplantıda ele alınacağı öğrenildi.
Yazdırılabilir Sayfa |
Word'e Aktar |
Tavsiye Et
| Yorum Yaz
|
SON DAKİKA HABERLERİ |
||||||||||||||||||||||||||
|
Atak Ajans |
||||||||||||||||||||||||||||